Crush

Setahu saya, crush tu maksudnya orang yang kita suka diam-diam .Betulkah? Betul ba kalo kau,hehe. Rasanya semua orang mesti ada crush kan? even yang sudah ada girlfriend/boyfriend,ah tipu la kalau teda^^

Bila single, crush tu perlu..tehee. Bila sudah ada cple, ada crush tu still consider boleh la. Kenapa bole la? well, saya pun faham, kan memang sejak azali lagi manusia ne memang senang jatuh hati dengan kecantikan, kecute-an lebih-lebih lagi sebab keSEKSI-an yang ada pada orang lain .btul ka? eh, tu mungkin bagi lelaki yang _________ bha, pandai2la isi ruangan tu =)

Dimata saya, sebagai seorang budak pmpn berumur almost 19 tahun, ciri2 yang saya consider ( maka realiti teda la consider sgt pun hehe) :
1.sedap mata memandang . Ini teda kaitan sebab dia hndsome or whatsoeva, tpi saya rasa orang tu hndsome melalui perangai dan cara dia sendri,contohnya, dia melihat seseorang perempuan dengan etika a.k.a sopan, bukan mata keranjang or yang jenis suka mengambil kesempatan.
2.Seseorang yang patuh agama. knapa? sebab saya sendiri kurang, terlalu cetek ilmu yg berkaitan dengan hal2 agama, so klau diberi izin oleh Allah, insyallah saya inginkan seorang lelaki yang mampu membimbing dan membawa saya dekat kepada Tuhan, bukan yang mengajak saya ke arah ..err u know .
3.( ni lebih kepada boyfriend la,hehe)seorang yang ikhlas. knpa? sebab sekarang ne susah mau jumpa org yg btul2 ikhlas,tulus menjalin sesebuah hubungan, ada yang mengurat sebab rupa ,dll. Sebab satu lagi , ne mungkin kekurangan tapi ada kelebihan disebalik ciptaan Tuhan yang menjadikan saya tidak slim seperti badan model dan secantik Erra Fazira, saya dapat differentiate orang yang ikhlas dan yang tidak ikhlas . For ex, seseorang yang ikhlas tidak akan menyuruh saya mengubah diri saya kepada bentuk yang mereka kehendaki. well, kalau ikhlas , someone tu mesti terima kita seadanya .Kalau kita boleh terima dia kurus kering knpa kita kena terima orang yg suka komplen kita gmuk ? Kalau seseorang tu ikhlas , pasti dia tidak akan komplen cara kita jadi diri kita sendiri. contohnya , bila kita suka pkai selipar jepun, orang yang ikhlas tidak akan menyuruh kita pakai high heels tiap kali kluar dating kan? Teda la orang yg perfect ,so kalau kita boleh terima dia apa adanya tpi dia xboleh terima kita seadanya. So yeahhh , orang pun tau terasa kan. Eh, topik pasal crush kan, tpi ni dah keluar topik,,ah hentamlah,tehee =p

Balekkkk ceita psal crush..kenpa tetba ckap pasal ne? sebab saya tersedar time sharing2 dengan kawan tdi, yep, crush wujud even kita dah ada gf/bf. Saya angguk, saya tersedar .Benda ni kecik apalagi bagi lelaki,well ,lelaki memang slalu anggap benda ne KECIK,benda2 cam ne ditakuti menjadi serius lebih2 lagi bila hubungan tu sudah masuk setengah tahun or lebih. Mengikut pengalaman dan cerita2 member , masa2 time start boring ne lah anasir2 negatif mula muncul satu per satu.So better kalau ada crush pun, just simpan diam2 , jangan terlalu tunjuk sehingga menimbulkan syak wasangka dan pergaduhan dan jangan smpai yang dikejar x dapat , yang dikendong berciciran.. honestly,i've got involved into this crush thingy too teheee (that's y la saya faham) tpi bila fikir balek, ada jgak kes yang kedua2 pihak pun masing2 ada crush, kenapa perlu mereka stil sama, why.....saya pun xtau, saya blank, dah dekat pkul 3 pagi, saya ngantuk, tidur dulu...kbai =)

No comments:

Post a Comment